Combichrist & Rammstein in het sportpaleis

rammstein
Rammstein logo

Ben zojuist terug van het Sportpaleis waar Rammstein zich van zijn beste kant liet zien. Of dit muzikaal of theatraal was laten we in het midden :-). The show must go on, en dat moet Till (de zanger) ook gedacht hebben tijdens de eerste twee nummers. Het geluid leek werkelijk nergens op en van zang was dan ook niet veel verstaanbaar.

Het voorprogramma werd verzorgd door Combichrist. Van tevoren was ik op Youtube al wel eens wezen kijken welke muziek we bij deze groep mochten verwachten. Kort gezegd: het was niet slecht voor een eerste kennismaking. Wel veel van hetzelfde, maar de harde beats, drums en keyboards zorgen wel voor een prima opwarming naar de Duitse TanzMetal.

De opening van het Rammstein concert was wel origineel. Op de intro van Rammlied baanden de twee gitaristen zich met pikhouwelen een weg door het gesloten ‘doek’, dit werd gevolgd door slijpschijf Till en daarna brak een verschrikkelijk lawaai los. Zoals gezegd: het geluid tijdens de eerste twee nummers liet behoorlijk te wensen over.

Vanaf het derde nummer leek het al wat beter te worden en konden we genieten van een leuke show. Als vanouds hebben we er nog eens een stijve nek aan overgehouden. Zeer spectaculair was het vuurwerk dat over het publiek vloog en het controversiële nummer ‘Pussy’, begeleid met een enorm schuimkanon. Links, Ich Will en Du Hast werd het hardst meegebruld. Het nummer ‘Wiener Blut’ kon het minst bekoren, maar de lichteffecten maakten veel goed.

Er werd ook behoorlijk wat bezine verstookt onder de catwalks van Clouseau, maar gelukkig hadden de Duitse rockers ook hun eigen ventilatie meegebracht die voor de nodige afkoeling zorgde.

Het concert eindige om 23u10 met Engel.

Onder de klanken van ‘Ohne Dich’ verliet iedereen het Antwerps Sportpaleis.

One thought on “Combichrist & Rammstein in het sportpaleis”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.