Mobile Vikings: een impressie na 3 dagen

Sinds een aantal dagen ben ik een Mobile Viking. Er is een hele nieuwe wereld voor mij open gegaan. Wat naast mobiel internet zo handig is, is het ‘on the fly’ overzicht van verbruik van data, smsen en gesprekken. Je komt niet meer voor verrassingen te staan en van een onduidelijk factuur op het einde van de maand is al helemaal geen sprake meer. Wat internet op de trein betreft, moet je geen wonderen verwachten, maar het is best doenbaar als je mobiele sites bezoekt. De 3G zones zijn zeker nog te beperkt voor onderweg, maar dat kan alleeen maar verbeteren.

De omschakeling naar Mobile Vikings verliep vlekkeloos. Na twee dagen had ik mijn SIM-kaart en 16 uur na het verzenden van de activatie-code kon ik mijn vorige SIM verwijderen en betrad ik de wondere wereld van Mobile Vikings. Wellicht kan je nog sneller geactiveerd zijn, maar ik heb mijn activatie-code buiten de kantooruren verstuurd, waardoor ik tot de volgende werkdag moest wachten. Het omzetten van de ene provider naar de andere gebeurt (voorlopig?) enkel tijdens kantooruren. Tijdens de periode tussen aanvraag en activatie zijn er maar liefst 1000 nieuwe leden bijgekomen. De community groeit dan ook aan een enorm snel tempo en dat heeft ook voor het grootste deel te maken met de manier waarop je met de ‘helpdesk’ in contact kan komen. Alle communicatie verloopt via Twitter, via e-mail, … en het is hallucinant aan welk tempo je vragen beantwoord worden.

Met de oplopende treinvertragingen de laatste tijd, hoef ik zeker niet meer in de gaten te houden hoeveel mobiele data er over en weer vliegt. Bij Mobile Vikings moet je al je best doen om 2 GB erdoor te jagen op een maand tijd. En meer dan 1000 smsen versturen op een maand tijd is al helemaal niet aan bij besteed. Dat laat ik over aan de teenagers…

Het enige nadeel, maar dat is dan langs mijn kant, is dat de batterij van mijn smartphone er wel snel doorheen zit. Maar dat is dan waarschijnlijk een reden om uit te kijken naar een recenter toestel met super-amoled scherm en een krachtige batterij. De Samsung Galaxy SII?

Samsung Galaxy SII US Commercial (vs iPhone 4S)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.