Intel – Draadloos netwerken

Volgende oplossing kan sommigen wel eens wat kopzorgen besparen. Onlangs probeerde ik een Dell Inspiron 6000 te verbinden met een WPA2-PSK-beveiligd netwerk. Via een gewone installatie van Windows XP service pack 2 geraakte ik er echter niet. Alle drivers waren nochtans geïnstalleerd.

Begin eerst bij je router of access point. Ga kijken op de website van de fabrikant of er geen recente firmware updates zijn.

Om draadloos verbinding te kunnen maken met een router/access point, heb je eerst en vooral een driver nodig die je netwerkkaart kan aansturen.

Vervolgens heb je een applicatie nodig die de verbinding kan maken tussen je hardware en de router/access point. Deze applicatie is standaard aanwezig in Windows, maar op oudere versies van het besturingssysteem ontbreekt de mogelijkheid om verbinding te maken met netwerken die anders beveiligd zijn dan bvb via WEP-encryptie.

Via http://downloadcenter.intel.com/ kan je gemakkelijk de juiste driver (1) van je draadloze netwerk kaart downloaden en de bijhorende applicatie Intel Pro Wireless (2) die de verbinding legt met het draadloze netwerk. Indien de driver zich niet goed installeert, merk je dit o.a. aan de opstarttijd van je pc. Het duurt dan een hele tijd vooraleer de desktop geladen is. De wireless adaptor kan dan niet geinitiatliseerd worden.

Wel even controleren welke netwerkkaart in je pc zit (bvb 2200BG, 2915ABG, … , 4965AGN) via apparaatbeheer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.